در مسیر همکاری های فرهنگی وهمایش زبان پارسی وهمبستگی اقوام:
فراهی,آذرسا
دیدار صمیمی محمد آذری بنیانگذار و مدیر بنیاد نیمروز سیستانیها با دکتر گرایلی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گنبدکاووس ومعاونین ایشان

در نشستی که با حضور محمد آذری، بنیانگذار و مدیر بنیاد نیمروز سیستانیها، هیئت همراه وی شامل آقایان خاکسفیدی و میری از مدیران بنیاد، و دکتر گرایلی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گنبدکاووس برگزار شد، موضوعات مهمی در حوزههای فرهنگی، علمی و هنری مورد بررسی قرار گرفت. در این جلسه دکتر بیگدلی، معاون پژوهشی، و دکتر دهمرده، معاون دانشجویی دانشگاه نیز حضور داشتند.
محورهای کلیدی نشست
محمد آذری در توضیحات خود به اهمیت برگزاری همایش زبان پارسی و همبستگی ملی با محوریت پاسداشت مفاخر ادبی و فرهنگی اقوام ایرانی اشاره کرد. وی با تاکید بر شخصیتهای برجستهای نظیر یعقوب لیث صفاری سیستانی، فردوسی، مختومقلی فراغی، فرخی سیستانی، جعفرقلی ننگلی کرمانج، ابوسلیک گرگانی و فخرالدین اسعد گرگانی، ضرورت بهرهگیری از میراث فرهنگی برای تقویت وحدت ملی را تشریح کرد.
در این نشست، برگزاری پیشهمایش در تاریخ ۸ دیماه ۱۴۰۳ و همایش اصلی در فروردین ۱۴۰۴ با مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی گنبدکاووس، مؤسسه فرهنگی و مطبوعاتی نیمروز گلستان سیستانیها، و دیگر نهادهایی نظیر شورای شهر، شهرداری، فرمانداری و تشکلهای مردمی پیشنهاد شد
تقویت مؤلفههای وحدت و تقریب میان اقوام
شرکتکنندگان در جلسه بر اهمیت تقویت صلح و وحدت اقوام بهعنوان یکی از اصول اساسی توسعه پایدار تاکید کردند. مقرر شد همایش دیگری با محوریت پاسداشت افراد شاخص فعال در صلح و سازش و اصلاح ذاتالبین برگزار شود. این همایش قرار است با برنامههای جانبی متنوع، بهمنظور مقابله با شبیخون فرهنگی دشمنان و تقویت همبستگی ملی برگزار گردد.
نقش دانشگاه در جریانسازی فرهنگی
در ادامه، دکتر گرایلی و معاونان وی به نقش کلیدی دانشگاه در جریانسازی فرهنگی اشاره کردند و بر اهمیت مشارکت بین دانشگاه و تشکلهای مردمی تاکید نمودند. آنان معتقد بودند که همکاری با بزرگان اقوام میتواند به حل مشکلات جامعه و ارتقای سطح فرهنگی کمک شایانی کند.
بهرهگیری از فرهنگ اقوام در توسعه گردشگری و اشتغال
یکی دیگر از محورهای این نشست، تاکید بر توانمندی فرهنگ اقوام در جذب گردشگر و ایجاد اشتغال بود. در این راستا، برجستهسازی جایگاه برج قابوس بهعنوان یک اثر ثبت جهانی و شهر سوخته سیستان، بهعنوان میراث ارزشمند ملی، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
بزرگداشت آثار تاریخی و ادبی
در این نشست، به مناسبت هزاره کتاب تاریخ سیستان و تاریخ جرجان نیز برنامههایی برای بازخوانی و بازشناسی این آثار در قالب همایشهای فرهنگی مورد تاکید قرار گرفت.
جمعبندی
در پایان این جلسه، بر ضرورت تقویت کارهای فرهنگی مشترک و ایجاد پیوند میان دانشگاه، تشکلها و بزرگان اقوام تاکید شد. این نشست نشاندهنده عزم جدی دانشگاه و بنیاد نیمروز برای ارتقای وحدت، تقریب و همبستگی ملی و مقابله با تهدیدات فرهنگی بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گنبدکاووس با استقبال از این پیشنهادها، بر آمادگی دانشگاه برای هرگونه همکاری فرهنگی، علمی و هنری تاکید کرد و این اقدامات را گامی موثر در جهت حل چالشهای اجتماعی و گسترش وحدت میان اقوام توصیف کرد.
همچنین در این نشست دکتر دهمرده از چهره های شاخص علمی کشور واستان بعنوان معاون دانشجویی وسرکار خانم دکتر بیگدلی بعنوان کسی که سابقه برگزاری چندین همایش را دارد در ضرورت کارهای فاخر فرهنگی وتاریخی با رویکرد وحدت آفرین وهمچنین بحث نشاط اجتماعی وتاب آوری جمعی وجهاد تبیین ومبارزه با شبیخون فرهنگی دشمنان وحفظ وگسترش فرهنگ بومی وملی تاکید داشتند
حاشیهنگاری نشست محمد آذری و هیئت همراه با دکتر گرایلی در دانشگاه آزاد اسلامی گنبدکاووس
نشست دیدار محمد آذری، بنیانگذار و مدیر بنیاد نیمروز سیستانیها، با دکتر گرایلی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گنبدکاووس، در محیطی صمیمانه و سرشار از حس دلسوزی برای فرهنگ برگزار شد. این جلسه که با حضور معاونان و مدیران برجسته هر دو مجموعه همراه بود، فرصتی ارزشمند برای تبادل دیدگاهها و ترسیم چشماندازهای مشترک در حوزه فرهنگ، وحدت اقوام و تقویت همبستگی ملی بود.
دکتر گرایلی: نگاه بلند و آیندهنگرانه
در این نشست، دکتر گرایلی با دیدگاهی بلند و آیندهنگر، بر ضرورت بهرهگیری از توان فرهنگی و علمی اقوام برای دستیابی به توسعه پایدار تاکید کرد. او با اشاره به برج قابوس بهعنوان نماد تمدن ایرانی و جایگاه امیر عنصرالمعالی، اهمیت شناخت و معرفی این میراث گرانبها را یادآور شد. دکتر گرایلی ضمن تقدیر از تلاشهای علمی و فرهنگی بنیاد نیمروز، نقش دانشگاه را در تقویت وحدت اقوام و مقابله با چالشهای فرهنگی بسیار پراهمیت دانست.
دکتر دهمرده: تواضع علمی و نگاه مردممحور
دکتر دهمرده، معاون دانشجویی دانشگاه، با تواضع علمی و نگاهی مردممحور، بر اهمیت کارهای فرهنگی و تقویت روابط دانشگاه با تشکلهای مردمی تاکید کرد. سخنان وی نشان از دغدغهای عمیق نسبت به تقویت روحیه همبستگی و کمک به حل مشکلات جامعه داشت. حضور وی در این جلسه یادآور ضرورت ارتباط نزدیک میان دانشگاه و مردم بود.
خانم دکتر بیگدلی: مدیریتی کاربلد و دقیق
خانم دکتر بیگدلی، معاون پژوهشی دانشگاه، با مدیریتی کاربلد و نگرشی علمی، بر اهمیت توسعه پژوهشهای میانرشتهای در حوزه فرهنگ اقوام تاکید کرد. وی با دقت و ظرافت، نقش پژوهشهای دانشگاهی را در معرفی شخصیتهای ادبی و فرهنگی برجستهای مانند یعقوب لیث صفاری، فردوسی و مختومقلی فراغی تشریح کرد. تلاشهای او در این حوزه، نویدبخش همکاریهای علمی موثر میان دانشگاه و نهادهای فرهنگی بود.
نشستی صمیمانه، سرشار از دغدغههای فرهنگی
فضای نشست، صمیمانه و به دور از تکلفات مرسوم بود. شرکتکنندگان، هر یک با دغدغهای مشترک، بر ضرورت حفظ فرهنگ و تمدن ایرانی-اسلامی تاکید کردند. محمد آذری با شرح مفصل برنامههای بنیاد نیمروز، به ویژه درباره همایش زبان پارسی و همبستگی ملی، بار دیگر اهمیت تقویت وحدت اقوام و مقابله با شبیخون فرهنگی را گوشزد کرد.
تاکید بر وحدت اقوام و ارزشهای مشترک
همگان در این جلسه بر این نکته تاکید داشتند که فرهنگ اقوام ایرانی، گنجینهای ارزشمند برای تقویت وحدت ملی است. از سیستان تا گلستان، از یعقوب لیث صفاری تا ابوسلیک گرگانی، تاریخ و ادبیات این سرزمین حامل پیام همبستگی و اتحاد بوده است.
برج قابوس و میراث امیر عنصرالمعالی: هویت مشترک اقوام
در بخشی از نشست، بار دیگر برج قابوس بهعنوان میراث جهانی یونسکو و نماد مشترک اقوام منطقه مورد توجه قرار گرفت. امیر عنصرالمعالی، نویسنده قابوسنامه، که میراث فکری او همچنان برای نسل امروز الهامبخش است، محور گفتوگوهای ارزشمندی قرار گرفت.
جمعبندی: همکاری علمی و فرهنگی برای آیندهای بهتر
در پایان، دکتر گرایلی با جمعبندی مباحث مطرحشده، بر آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی گنبدکاووس برای هرگونه همکاری علمی و فرهنگی تاکید کرد. تقدیر از تلاشهای دانشگاهی وی در این جلسه، بیانگر احترام به نقش او در ارتقای فرهنگ و دانش در منطقه بود.
این نشست، گامی ارزشمند در مسیر تقویت همبستگی، استفاده از ظرفیتهای علمی و فرهنگی اقوام، و مقابله با تهدیدات فرهنگی به شمار میآید.در پایان مقرر گردید در همایش کارآفرینی که در هفته اینده از سوی دانشگاه در مینودشت برگزار می شود موسسه بنیاد نیمروز دارای غرفه فرهنگی باشد که اقایان خاکسفیدی ومهندس میری در این خصوص توضیحات لازم را دادند وقرار شد با سرکار خانم دکتر بیگدلی همکاری داشته باشند
نکته ی بارز این نشست این بود که دانشگاه آزاد اسلامی گنبد کاووس با مدیریت دکتر گرایلی وحضور چهره های شاخصی چون دکتر دهمرده ودکتر بیگدلی وسایر همکاران می تواند به جریان سازی فرهنگی در منطقه کمک شایانی داشته باشد
گفتنی است در این دیدار نشست های جداگانه با دکتر دهمرده معاون محترم دانشجویی و زیارت آرامگاه شهدای گمنام واقع در محوطه دانشگاه نیز صورت گرفت

برچسب ها :جعفرقلی ننگلی؛ابوسلیک گرگانی ، دکتر گرایلی؛دانشگاه آزاد اسلامی گنبد ، فردوسی؛مختومقلی فراغی ، گنبدکاووس ، موسسه فرهنگی نیمروز گلستان ، همایش زبان فارسی ، همایش یعقوب لیث صفاری سیستانی ، همکاری بنیاد نیمروز با دانشگاه آزادگنبد ، یعقوب لیث
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰