معرفی رشته مهندسی عمران
بهمن لك زائی فرد
معرفی رشته مهندسی عمران
مدیر پروژه موفق ، مهندس حسین رضی پور ، مدرس دانشگاه ، کارشناس ارشد راه و شهرسازی و دارای پروانه نظارت و اجرا نظام مهندسی در راستای جایگاه خطیر مهندسی عمران در توسعه و آبادانی کشور طی یادداشتی اختصاصی نوشت :
مهندسی عمران در زمره یکی از بهترین های رشته های شاخه ی مهندسی است. قلمرو و حوزه کاری مهندسان عمران در مقوله های ساختمانی مانند ساختار های فولادی، برج های مقاوم، راه سازی ، کانال های فاضلاب، پل سازی و سد سازی است.
انجام پروژه های عظیم برج سازی و ساختمان سازی با سازه های سبک و سر سخت در برابر حوادث فورس ماژور نظیر زلزله ، مدل سازی و نظارت بر فرآیند های عمرانی مانند راه سازی ، سدهای عظیم ، طراحی شبکه های آب ، باند های فرودگاه ، دکل های برق و مخابرات و طراحی نیروگاه های برق ، مضافاً از اهم وظایف مهندسان عمران تدوین گزارش مربوط به آزمایشات بنیاد سازی و اطمینان خاطر نسبت به دوام سازه های فلزی و بتنی است.
فارغالتحصیلان عمران می توانند شرکت عمرانی تاسیس نمایند و پروژه های پیمانکاری و نظارت و اجرا را برعهده بگیرند و در سازمان نظام مهندسی، شرکت های خصوصی ساخت و ساز ، وزارتخانه نیرو، شهرسازی، شهرداری، سازمان جهاد سازندگی، بنیاد مسکن فعالیت کنند .
مهندسی عمران یک تبحر عملیاتی است و بی تردید مهارت و ظرفیت علمی بالا ، تجارب و سوابق بر میزان درآمد تاثیر مستقیم دارد و هر کسی پتانسیل و مهارت بالایی در امر مهندسی عمران داشته باشد در موقعیتی که قرار دارد از امتیازات ویژه ای برخوردار می شود.
فی المثل یک مهندس عمران برای این که بتواند در حرفه خود موفق باشد، باید در عرصه های مختلف حذاقت و تسلط لازم را داشته باشد. لازم به ذکر است ، فردی که در رشته مهندسی تحصیل کرده است ، باید روزانه اوقاتی را به یادگیری بهتر و تسلط کافی بر علوم مهندسی اختصاص دهد،
در حرفه مهندسی عمران فرد باید از تجارب اساتید استفاده کند تا بتواند الگوریتم بهینه و مقرون به صرفه را در مراحلی از پیشرفت سازه نشان دهد .
ضرورت دارد یک مهندس عمران بر ( AutoCAD ) و طرح های مربوط به پروژه ای که در آن فعالیت می کنند ،تسلط لازم را داشته باشند.
اقتضائات شغلی مهندسان عمران به این نحو است که به طور مستمر با مدیران و پیمانکاران در ارتباط هستند ولذا یک فردی که در جایگاه مهندس عمران قرار دارد باید توانایی لازم را در راستای انتقال اطلاعات و داده های آماری داشته و در حد کافی بر قانون نیز مسلط باشد ، مسئولیت های حقوقی ، وظایف و مسائل حقوقی مهندسان طراح ، قوانین و نظامات حقوقی کارفرما و پیمانکاران ، تبعات حقوقی عدم رعایت ضوابط و نظامات فنی و ایمنی از مواردی است که یک مهندس عمران باید بر قوانین و مقررات مربوط اشراف کامل داشته باشد .
با تقدیم مراتب احترام
برچسب ها :مهندسی عمران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰